Све категорије
EN
Бетон ултра високих перформанси (УХПЦ)

Бетон ултра-високих перформанси (УХПЦ) генерално треба да се меша са челичним влакнима или полимерним влакнима, чиме постаје бетон ултра-високих перформанси ојачан влакнима (УХПФРЦ).

УХПЦ је материјал дизајниран на основу теорије збијеног материјала. То је најиновативнији инжењерски материјал на бази цемента у последњих тридесет година и постигао је велики скок у перформансама инжењерских материјала.

„Ултра високе перформансе“ карактерише „ултра висока чврстоћа“, „висока жилавост“, „ниска пропустљивост“ и „стабилност велике запремине“.

Карактеристика

УХПЦ је материјал на бази цемента ултра високе чврстоће високе чврстоће, високе жилавости и ниске порозности. Његов принцип конфигурације је: побољшањем финоће и активности компоненте, без употребе грубог агрегата, поре и микро-пукотине у материјалу се минимизирају како би се постигла ултра-висока чврстоћа и издржљивост.
Основне карактеристике:
Висока чврстоћа, отпорност на ватру, отпорност на нереде, отпорност на град и хемијску корозију
отпорност: без потребе за додатним ојачањем, може постићи тање интерфејсе, дужи распон, малу тежину и елеганцију и иновативнији је.
Висока издржљивост: Може да издржи продирање различитих штетних материја у матрицу, има способност самоизлечења и доброг водоотпорног ефекта.

Естетика: Облик је произвољан, може мешати различите боје, користити калупе за постизање различитих текстура, са добрим перформансама.
Дуктилност: Комбинацијом материјала на бази цемента са металним влакнима и органским влакнима постиже се органски баланс чврстоће на притисак и чврстоће на савијање.
У поређењу са обичним бетоном, УХПЦ-ова чврстоћа на притисак је 3-6 пута и има одлична затезна својства, одражавајући ултра-високу жилавост. У поређењу са ГРЦ-ом, осим разлике у чврстоћи на притисак, Иоунгов модул је 2 пута већи. Што је већи Јангов модул, мања је вероватноћа да ће се деформисати. Производ се може направити тањи и захтева мање подршке челичног оквира.
Карактеристични технички параметри
Зашто одабрати УХПЦ?

У поређењу са обичним бетоном, УХПЦ чврстоћа на притисак је 3-6 пута, чврстоћа на савијање је 10 пута, издржљивост је 100 пута већа од стандардног индекса, и има одличне затезне перформансе и супер високу жилавост. Може да пружи решења за инжењерске проблеме широм света.

                               

У поређењу са ГРЦ-ом, поред разлике у чврстоћи на притисак, Јангов модул је више него двоструко већи. Што је већи Јангов модул, мања је вероватноћа да ће се деформисати, производ се може учинити тањим и потребно је мање челичне подршке.

Ефекат површине

УХПЦ има различите боје, текстуре и облике које можете изабрати, и може да пружи низ дизајнерских решења која задржавају минералну природу и боја је издржљива.

                               

Употреба финих агрегата високе чврстоће и материјала ојачаних влакнима може прецизно реплицирати облик, материјал и текстуру у максималној мери и може произвести ефекте грубе или пескарене површине.

Боја:
Текстура:
Примена УХПЦ
Фасадна структура

Фасадна структура

Декорација зграда и намештај

Декорација зграда и намештај

Јавни пејзаж
Партнери за УХПЦ сировине